Vos žijících na našem území je mnoho druhů. Některé druhy jsou sociální, zakládající kolonie, které mohou dosahovat 5000 i více jedinců, a jiné druhy vos žijí samotářsky. Hojnější a člověku nebezpečnější jsou společenské druhy vos (vosa obecná, vosa útočná, sršeň obecná). Bodnutí jejich žihadel mohou být pro citlivější osoby velmi nebezpečné. Živí se jak živočišnou tak rostlinnou potravou. Jejich aktivita narůstá se zvyšující se teplotou.

Hubení vosích a sršních hnízd

Hubení provádíme aplikací insekticidního popraše, aerosolu nebo postřiku přímo do hnízda nebo výletových otvorů. Konkrétní postup zvolí náš specialista přímo místě po prohlídce. Vosy i sršně často zakládají svá hnízda v nepřístupných místech – v zateplení fasád, pod střešní krytinou, v dilatacích domů – proto je často nutné provádět jejich likvidaci ze žebříku, z visu na laně či z montážní plošiny.

Vybráno z diskuse

Celkem 2 příspěvků
Srne Lenka 07.08.2019 19:08:00

Dobry den, chci podekovat za rychly zasah proti srsnim.

Odpověď
Dobrý den,
snažíme se:-)
R. Kaluža
vosy v zateplení Libuše 19.08.2015 8:36:00

Dobrý den, máme vosy v zateplení a nevíme, jak se jich zbavit. Na jednu stranu se bojím, protože ohrožují děti a na druhou mám strach, že zničí nové zateplení. Poradíte prosím, co s tím? Děkuji Libuše

Odpověď
Dobrý den, objednejte si profesionála, ten hnízdo zcela jistě vyhubí a problém bude během 1-2 dnů vyřešen. R. Kaluža
Celkem 2 příspěvků