Potravinoví a skladištní škůdci
Mezi nejčastější potravinové a skladištní škůdce patří moli, zavíječi, červotoči, kožojedi, lesáci, pilousi a zrnokazi. Škody způsobují zejména larvy, které žijí přímo v napadených substrátech (v potravinách, v látkách, kožešinách či peří – moli, kožojedi, kožešinožrouti, rušníci). Výskyt škůdců v objektu však prozradí zpravidla poletující dospělci.
Prevence výskytu:
- Vizuální kontrola při nákupu potravin,
- uskladnění potravin v uzavíratelných pevných obalech.
Hubení potravinových a skladištních škůdců:
- odstranění napadených substrátů,
- postřik reziduálním insekticidem (v el. zařízeních poprašem),
- případně prostorová aplikace insekticidního aerosolu
Dobrý den, jak odstranit larvy molů ve sklepní koji /z uskladněných ořechů/ - sama /bednu odstraním/, příp. kolik stojí služba u Vás.
Děkuji.
larvy zavíječů paprikových (nejpravděpodobnější) budou v těch ořeších, kukly pak někde ve štěrbinách v okolí.
Dospělce lze zahubit insekticidním postřikem nebo aerosolem (dýmovnice nebo strojní generátor).
Kukel a larev se dá zbavit úklidem.
Cenu neumím říct, záleží na místě a velikosti sklepa. Můžete zavolat na tel. 603440970 a kolega Vás vyzpovídá a přibližnou cenu Vám řekne.
R. Kaluža